logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Od 12. 10. 2020 zrušeno z důvodu koronavirové epidemie:

http://www.nrpraha.cz/aktuality/96/omezeni-konani-kulturnich-akci-v-souvislosti-s-narizenim-vlady-cr-behem-epidemie-koronaviru/ 

________________________________________________________________________________

Měsíc věží a rozhleden ČR se koná od 28. 9. do 28. 10. 2020. Letos již 9. ročník.

ZAHÁJENÍ: pátek 28. září - st. svátek Den české státnosti / sv. Václav / Den věží a rozhleden

UKONČENÍ: pondělí 28. října - st. svátek Den vzniku samostatného československého státu

Otevřeno: út - ne 10 - 18 hod vč. po 28. 10.

AKTUÁLNĚ: http://www.nrpraha.cz/aktuality/96/omezeni-konani-kulturnich-akci-v-souvislosti-s-narizenim-vlady-cr-behem-epidemie-koronaviru/ 

  • 1) Dnem věží a rozhleden 28. 9. - výstupy se soutěžním 4pohledem, bude zahájen Měsíc věží a rozhleden 2020.
  • 2) Měsíc věží a rozhleden 28. 9. - 28. 10. - když navštívíte v tomto období minimálně jednu věž či rozhlednu (s dalšími 3 výstupy kdykoliv), můžete se zúčastnit slosování správně orazítkovaných 4pohledů (s datumem výstupu, jméne a telefonem) o horské kolo Galaxy od cyklo-Švec a další odměny při veletrhu Holiday World v Praze.
  • 3) Ukončení Měsíce věží a rozhleden 28. 10. - výstup s vlajkou ČR. Své vrcholové fotografie s vlajkou ČR zašlete na facebook Pohádkové království. Nejlepší budou hodnoceny na veletrhu Regiontour 2020 v Brně.

VÝSTUP NA VĚŽ S ČESKOU VLAJKOU 28/10

Na počest ukončení Měsíce věží a rozhleden zamáváme z ochozu vežě do 4 světových stran. Záměrem tohoto výstupu je vytvoření nové české tradice, aby Češi v tento státní svátek kdekoliv na světě na některou věž či rozhlednu s českou vlajkou vystoupali. Nezapomeňte s sebou fotoaparát, abyste si mohli pořídit vlastní snímek a s ním pak soutěžit. Vaše vrcholová fota s vlajkou zasílejte na adresu mapcentrum@seznam.cz nebo na Facebook Pohádkové království. Vlajku bude možno si na výstup zapůjčit v pokladně věže NR za vratnou zálohu 100 Kč.

 

VÝSTUP NA VĚŽ SE 4POHLEDEM 

Projekt je zaměřený na prodloužení turistické sezony v České republice, je do něj zapojeno mnoho turistických cílů /věží, rozhleden a vyhlídkových míst/. Čtyři razítka s připsáním data návštěvy může vandrovník získávat po celý rok na sběratelský 4pohled. 4pohled je v prodeji v pokladně věže Novoměstské radnice. Minimálně jedno razítko musí být z období 28. 9. – 28. 10. 2020. Tento 4pohled se následně stane výherním losem.

Vrcholová fota se 4pohledem ze Dne věží a rozhleden, který se koná 28. září, může posílat kdokoliv od 28. 9. do 28. 10. na adresu mapcentrum@seznam.cz  až do konce roku 2020. Nejlepší vrcholové fotografie s vlajkou ČR z 28. 10. 2020 budou vyhodnoceny s KČT (Klub českých turistů) při veletrhu Regiontour 2021 v Brně. Sběratelské 4pohledy s motivem věže Novoměstské radnice je možno si zakoupit přímo v pokladně věže od jara do podzimu, kdy je věž NR otevřena (otevírací doba út - ne 10 - 18 hod). Pohled vám na vyžádání orazítkuje pokladník v přízemí věže. Stojí 6 Kč. Nezapomeňte uvést na pohled datum výstupu na věž. Při nasbírání 4 správných razítek s datem v rámci hesla „Předejme si turistu“ dostanete v cílovém místě drobnou odměnu.

Podrobné informace:

www.pohadkovekralovstvi.cz 

http://www.facebook.com/Pohádkové-království-400670270330/

 

VSTUPNÉ:

Výše vstupného na věž Novoměstské radnice: plné 60 Kč, snížené 40 Kč, rodinné 130 Kč. Výstup na věž Novoměstské radnice v Den měsíce věží a rozhleden, 28. 9. na sv. Václava a též dne 28. 10. bude dětem do 12 ti let, které si u nás zakoupí soutěžní 4pohled, umožněn vstup bez poplatku! Dospělí a rodič vstup 60 Kč. Otevřeno od 10 do 18 hodin.

Věž NR

byla dostavěná v roce 1456, je vysoká téměř 70 m a než si budete moci užít překrásný pohled na Prahu z ptačího pohledu, budete muset zdolat 221 schodů.  Kromě vyhlídky na Prahu si budete moci prohlédnout výstavu v Galerii ve věži. V bývalém bytě věžníka, který kdysi hlásil zvonem nebezpečí, přímo pod ochozem věže na vás pak čeká stálá expozice Historie Nového Města a Praha panoramatická. Výstavu tvoří kopie historických rytin z archivu Muzea hl. m. Prahy. Představuje i nejstarší pražská panoramata, která zachycují podobu Prahy z vyvýšených míst ohraničujících celou pražskou kotlinu.

 http://www.nrpraha.cz/vez/ 

 





nahoru


logo Novoměstská radnice