logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Sdružení Ukrajinců a příznivců Ukrajiny

Vystoupí

Hudobný-dramatický súbor Tarasa Ševčenka v Bratislave

 

Об’єднання українців та прихильників України
Музично-драматичний ансамбль Т. Шевченка, Братислава

 

14. 10. 2023 / Velký sál Novoměstské radnice

Začátek koncertu v 17:00 hod

Vstup zdarma

 

Po koncertu Vás Akademie národnostních menšin zve na společenský večer v kavárně Domu národnostních menšin, Vocelova 3, Praha 2.

 

Koncert se koná za finanční podpory MKČR, MHMP a Fondu na podporu kultúry národnostných menšin SR.

 

Hudebně-dramatický soubor Tarase Ševčenka v Bratislavě vznikl před úctyhodnými 52 lety a
jako jediný amatérský soubor v Evropě se věnuje opeře a hudebně-dramatickému umění. Jeho repertoár tvoří známé klasické ukrajinské opery a operety, ale také lidové písně. Sólisté a hudebníci souboru jsou členy renomovaných hudebních institucí na Slovensku - Slovenské
filharmonie a Slovenského národního divadla. Na koncertě s názvem Slyšíš, bratře můj zaznějí úryvky z oper Záporožec za Dunajem Semena-Hulaka Artemovského, Natálky z Poltavy skladatele Mykoly Lysenka a Kateřiny autora Mykoly Arkase, v podání sólistů zazní také překrásné ukrajinské autorské a lidové písně.
 
K hudebně-dramatickému souboru se přidá k vybraným národním písním Sbor sv. Vladimíra, který je součástí Sdružení Ukrajinců a příznivců Ukrajiny. Jedná se o amatérský pěvecký sbor působící v Praze již 78 let. Jeho repertoár tvoří duchovní církevněslovanské skladby a písně ukrajinských hudebních skladatelů.  




nahoru


logo Novoměstská radnice