logo Novoměstská radnice facebook
logo Novoměstská radnice facebook

Program

Jarní ANTIQUE oslaví významné jubileum

S příchodem jara se blíží letos jubilejní 50. Veletrh starožitností ANTIQUE, který proběhne 18.- 21.4. na Novoměstské radnici na Karlově náměstí v Praze. Pravidelné nejvýznamnější přehlídky tuzemského trhu se starožitnostmi se konají od roku 1998, tedy již přes čtvrt století, a těší se velké oblibě jak u odborníků a sběratelů, tak i u široké veřejnosti. Pořádající Asociace starožitníků zvolila symbolické hlavní téma: Skrytá hodnota starožitností: UDRŽITELNOST a to nejen proto, aby přiblížila další významný rozměr antikvit, ale aby odkázala i na stálost a smysluplnost samotného veletrhu. Připravovaný ANTIQUE se ponese ve slavnostním duchu a oslaví své významné jubileum bohatým doprovodným programem.

Asociace starožitníků dlouhodobě usiluje nejen o kultivaci obchodu se starožitnostmi a vzdělávání odborníků v praxi, ale i o šíření hlubšího smyslu celého oboru, a právě na veletrhu má možnost tyto myšlenky prezentovat. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavé přednášky a doprovodné akce.

V poslední době je možné sledovat, že zájem o starožitnosti stoupá, nejen pro jejich investiční či estetický potenciál, ale pro samotný zájem obklopit se věcmi s příběhem. Na prodejní výstavě mají návštěvníci jedinečnou možnost zhodnotit stav a trendy současného trhu, případně doplnit sbírky, vhodně investovat či si doladit interiér. Asociace starožitníků také nabídne tradičně služby poradny, kam zájemci budou moci přijít pro bezplatné odborné posouzení a odhad ceny.

 

Otevírací doba / čt-ne

čt-so    10-19 hod

ne        10-17 hod

 

VSTUPNÉ: základní-plné 140 Kč, snížené pro studenty a důchodce 90 Kč 

Předprodej vstupenek: 

https://tickets.nfctron.com/event/asociace-starozitniku-zs-1662377995641/veletrh-antique-2024 

 

Asociace starožitníků

Sdružuje obchodníky se starožitnostmi a jejími členy se mohou stát majitelé galerií, antikvariátů a aukčních síní, soudní znalci či restaurátoři. Usiluje o odborný rozvoj sběratelství a podnikání v oblasti starožitností. Provozuje Rudolfinskou akademii, rekvalifikační kurz s akreditací MŠMT, která poskytuje vzdělání v oblasti dějin umění a užitého umění.

.

Více informací na www.asociace.com 

https://www.facebook.com/AsociaceStarozitniku 

 

Kontakt: Mgr. Lucie Gorovoj / tel. 602 218 363 / antique@asociace.com

 

Kontakt pro média:

MgA. Sofie Šustková

marketing veletrhu ANTIQUE

pr@asociace.com 

777 079 402





nahoru


logo Novoměstská radnice